Mangfoldsprisens regionale vinnere er kåret

I disse dager mottar 12 virksomheter, rundt i Norges land, heder og ære for fremragende bruk av innvandreres kompetanse i arbeidslivet. Vinnerne skal nå konkurrere om Mangfoldsprisens nasjonale utmerkelser.

NRS AS i Trondheim er en av Mangfoldsprisens 12 regionale vinnere. Rundt 70 prosent av bedriftens ansatte har innvandrerbakgrunn, fra 26 ulike nasjoner. På bildet: eier Geir Rune Trøan, juryleder og regiondirektør i IMDi Midt-Norge Rune S. Foss, personalleder Ellinor Trøan og daglig leder Dag Rasmussen

Da fristen gikk ut før sommeren var det kommet inn 350 forslag til Mangfoldsprisen 2019. Det var derfor ingen lett jobb for de regionale juryene å kåre vinnerne blant mange gode kandidater. Men de 12 verdige vinnerne kan vise til alt fra etnisk mangfold på virksomhetens ulike nivåer og stillingskategorier til strategisk arbeid med å øke det etniske mangfoldet.

Mangfoldsprisens 12 vinnere er fordelt på to virksomhetsnivåer, en for små bedrifter (opp til 19 ansatte) og en for mellomstore/store virksomheter (flere enn 20 ansatte), fordelt på 6 regioner (Vest, Øst, Indre-Øst, Midt-Norge, Nord og Sør). Det er nå to vinnere i hver region som går videre til nasjonal prisutdeling i september i Oslo. Det er under regjeringens nasjonale integreringskonferanse at de regionale vinnerne vil kjempe om gull, sølv og bronse innen de to virksomhetskategoriene. I tillegg vil en av de to gullvinnerne motta en nasjonal hederspris. De nasjonale prisene deles ut av kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner.

Mangfoldsprisens regionale vinnere er som følger;

Region Vest

Små virksomheter: Kiwi Joa, Sola

Mellomstore/ store virksomheter: Brødrene AA, Hyen

Region Sør

Små virksomheter: Mitt Lille Spa, Porsgrunn

Mellomstore/ store virksomheter: Strormberg, Kristiansand

Region Indre -Øst

Små virksomheter: Septer AS, Brumunddal

Mellomstore/ store virksomheter: Unibuss, Lillehammer

Region Nord

Små virksomheter: Tomma Rensefisk, Tomma

Mellomstore/ store virksomheter: Insula AS, Leknes

Region Midt-Norge

Små virksomheter: A.Våge AS, Volda

Mellomstore/ store virksomheter: NRS AS, Trondheim

Region Øst

Små virksomheter: Rema 1000 Torggata, Oslo

Mellomstore/ store virksomheter: Matbørsen AS, Stokke